Kiton van Pauw; review

Het Napolitaanse Kiton is pure luxe. De naam verwijst naar “Chiton”, de ceremoniële tuniek die de oude Grieken droegen om tot de goden van Olympus te bidden. In 1968 te Arzano Italië stichtte Ciro Paone het merk. Ciro Paone maakte van Kiton een merk welke bekend is geworden door haar enorme verfijndheid, Napolitaanse style en kwalitatief uitstekende stoffen. Alles van Kiton is handmatig afgewerkt door top vakmannen, met een passie voor mode, luxe en met uitmuntende smaak. Kiton heeft intussen vijftig winkels wereldwijd en vijf fabrieken in Italië.

De stoffen

Kiton verwerkt in haar kleding enkel de beste stoffen. Bepalend is de kwaliteit, schoonheid en hoe de stof zit. Kleding moet mooi zijn, maar ook fijn zijn om te dragen, iets wat bij Kiton van groot belang is. Kiton gebruikt daarom enkel hoogwaardige stoffen zoals:

Vicuña

Vicuña het beste garen ter wereld. De Vicuña garen zijn zacht, sterk en geven warmte. Het garen gaat terug tot de Andeaanse cultuur, Kiton bestudeerde het garen en door innovaties van de vakmannen beschikt ze nu over Vicuña, Summer Vicuña, Denim Vicuña en Jacquard Vicuña garen speciaal gemaakt om het merk naar een hoger niveau te tillen.

Cashmier

Cashmier de glanzende, lichte koninklijke stof zie je ook veel terug in de kleding van Kiton. De lichte en ademende stof komt terug in de kleding voor elk seizoen. De isolerende eigenschappen maken de stof hier zeer geschikt voor.

Micron wol

Micron wol gebruikt men bij Kiton in twee soorten de 12.8 en 13.2. Het 12.8 is de dunste variant ter wereld en Kiton maakt deze exclusieve wol in de Carlo Barbera wolmolen. De ultra dunne wol geeft Kiton de mogelijkheid om pakken te maken welke licht in gewicht zijn en uitermate verfijnt.

Heren collectie

Voor de heren zie je bij Kiton De kenmerkende Napolitaanse style in combinatie met hoogwaardige stoffen geeft een extreme luxe aan de gehele collectie. Bij Kiton kun je terecht voor je pak, colbert, vest of jas, maar ook voor de strandkleding en natuurlijk alle bijhorende accessoires.

De kleding kenmerkt zich in eerste plaats door een modieus uiterlijk in combinatie met top kwaliteit. Daarnaast zie je een ruime keuze aan verschillende kleuren en patronen wat er voor zorgt dat er werkelijk voor iedereen een topproduct te vinden is binnen de collectie.

Dames collectie

Van blouse tot jurk de dames collectie van Kiton straalt een ongeëvenaarde luxe uit. De modieuze kleuren en patronen, de perfecte afwerking, het draag allemaal bij voor waar Kiton voor staat: de absolute top. Van geitenleder schoenen tot krokodillenleder tassen, Cashmier jassen en zijde tops, je zult zeker stralen in je outfit van Kiton.

KNT-collectie

De KNT-collectie komt uit de experimentele studio van Kiton en legt de nadruk op de metropolitaanse stijl. Deze collectie is een hybride tussen kwalitatief hoogwaardige stoffen en een meer casual, relax stijl van kleding. Denk aan sweatpant, truien en een urban uiterlijk. De KNT-collectie past het beste bij de wat jongere moderne man, ze doet een stap opzij van het nette van de Napolitaanse mode en stapt met een been in het modebeeld van steden zoals New York en L.A.

Het onderscheidende vermogen van Kiton

Door de combinatie van Kiton om te combineren met de beste stoffen. Het vakmanschap waarmee alles uit de collecties met de hand verwerkt is en het oog op de modetrends van het moment welke niet zelden een resultaat zijn van Kiton zelf onderscheid het merk zich van al die andere Italiaanse merken als een toonaangevende merk van wereldkwaliteit. Bij Kiton zie je enkel kwaliteit en schoonheid, het “Chiton” van vandaag is iets wat de eerder genoemde oude goden van Olympus trots op zouden zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.