Jacob Cohen Jeans, gewoon góed

Jacob Cohen jeans zijn ware meesterwerken onder de jeans. Ze zeggen wel eens dat het lekker zitten van jeans het belangrijkste is, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Hiervoor zit je helemaal goed bij Jacob Cohen, de jeans zijn stuk voor stuk prachtig. Om het nog even over het lekker zitten te hebben, dat doen ze natuurlijk ook. Het merk maakt waar wat het beloofd, luxueus vakwerk en meesterschap.

Waarom zijn de jeans zo goed

De reden dat de jeans zo goed zijn komt voor een groot deel voort uit de materialen die gebruikt worden. Voor de jeans gebruikt Jacob Cohen hoogwaardige kwalitatieve stoffen zoals die van het Japanse Kubaro en ook het Japanse Mamarato. Daarnaast kom je ook materialen tegen van Loro Piana. Dit zorgt ervoor dat de jeans niet alleen mooi zijn, maar ook van geweldige kwaliteit.

Er is ook veel aandacht voor detail bij Jacob Cohen jeans, zo zijn de knopen van de jeans van zilver en carbon. De jeans hebben zakken van katoen, waardoor ze extra goed ademen. Bij de limited edition jeans zijn de knopen van het zelfde staal als de armbanden van Rolex horloges, alles om er voor te zorgen dat je werkelijk een top product in handen hebt. Het leder wat je soms terug ziet op de jeans is in sommige gevallen van de krokodil, hoe luxueus wil je het hebben.

De jeans van Jacob Cohen komen ook nog eens met leuke en handige extra’s. Zo krijg je altijd een rolletje garen bij de jeans, dit is natuurlijk dezelfde soort garen als gebruikt bij de afwerking van de jeans. Ook krijg je een puimsteen bij de jeans om zelf eventueel zoom aanpassingen te kunnen maken.

Nog even snel in het kort de voordelen:

  • Hoogwaardige luxe
  • Japans materiaal van Kubaro en, of Mamarato
  • Veel aandacht voor detail (zilver, carbon knopen)
  • Extra garen passend bij de jeans
  • Puimsteen
  • Elke jeans is anders

Elke jeans is anders daar zullen we ook nog even op ingaan. Geen van de jeans van Jacob Cohen is hetzelfde. Dit geeft een beetje extra flair aan de jeans. De reden hiervoor is het handwerk wat in de jeans gaat. Ook krijgen de jeans allemaal een unieke traceringscode welke de jean volgt terwijl deze in de maak is. Je jeans hebben dus een unieke geschiedenis nog voor je deze draagt.

Hoe zit het met het milieu

Met de hoeveelheid mensen op aarde krijgt de natuur het steeds zwaarder. Ook hier is aan gedacht bij Jacob Cohen jeans. Bij zowel het maken als het afwerken van de jeans let men erg op het milieu. Dit is terug te zien in het feit dat er een eco vriendelijk productieproces is bij het maken van de jeans. Zoals natuurlijk Grieks puimsteen om elke spijkerbroek te beschadigen (stonewash). Ook bij het wassen van de jeans gebruikt men synthetisch vrije producten. Naast geweldig goede jeans help je dus ook het milieu een handje met je aankoop.

Waar komen de jeans vandaan

De jeans komen allemaal uit Veneto, een regio in het noorden van Italië. Zo weet je zeker dat de jeans voldoen aan de E.U. wetgeving en producteisen. De jeans zijn dus vrij van kinderarbeid en je weet ook dat er zich geen zogenaamde sweatshop taferelen afspelen waar je vast wel eens wat op het nieuws over hebt gehoord bij andere merken. De jeans van Jacob Cohen zijn gemaakt met liefde en vakmanschap, onder goede werkvoorwaarden en met oog op het milieu zoals je hierboven al hebt kunnen lezen.

Makkelijk verkrijgbaar

Wat de jeans van Jacob Cohen ook super fijn maakt is het feit dat je ze gemakkelijk kunt bestellen, je hoeft dus niet naar een van de boutiques in Parijs, St. Tropez, Milaan, Geneva of Marbello te gaan al zijn de boutiques en de steden waar je ze kunt vinden natuurlijk best wel een bezoekje waard. Toch is het fijn te weten dat je gewoon online terecht kunt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.